Lacus Pelso Pizzéria és Söröző - Ábrahámhegy

Ábrahámhegy a Balaton északi partján, a Badacsony-hegytől keletre, Révfülöp községtől 5 km-re, a 71-es út mentén található. Kis településünk a Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelye, mert egyrészt hegyei félkör alakban nyugatról és északról elzárják, védik a szelektől, másrészt egy völgykatlanban húzódik és így klímája melegebb a környezeténél.

E kis község szívében nyitotta meg kapuit a Lacus Pelso Pizzéria 2002. június 13.-án, forgalomtól mentes, csendes, nyugodt utcában, a Posta utca 18. szám alatt. Családias légkörű, hangulatos kerthelyiséggel ellátott vendéglátó egységben várjuk kedves vendégeinket, több mint negyvenféle kemencében sült saját készítésű ízletes pizzával, salátákkal, fagylalttal és hűsítő italokkal.

Lacus Pelso Pizzéria és Söröző

 

Nevünk eredete

A Balaton-vidék ősrégi idők óta lakott táj. Az első emberi nyomok az őskőkorszakból maradtak ránk. A bronzkor és a vaskor embercsoportjai után Augustus császár idejében a rómaiak foglalták el a Balaton vidékét, akik Lacus Pelsonak nevezték el a tavat. Villákat, fürdőket, majorságokat építettek a tó partvidékén; szőlőt telepítettek a napfényes domboldalakon.

Nyitva tartás

Üzletünk a tavaszi nap első sugarával, áprilisban nyitja meg kapuit, majd az októberi fagy beköszöntével zárja ajtaját.
Elő és utószezonban hétvégenként: pénteken 17-től 22 óráig, szombaton 11-től 22 óráig, vasárnap 11-től 22 óráig. Főszezonban minden nap 11-től 23 óráig.