Lacus Pelso Pizzéria és Söröző - Badacsonytomaj

Badacsonytomaj a Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistáján, a badacsonyi félszigeten fekszik. A város legfőbb nevezetessége a természeti környezet, a badacsonyi hegy amely a tapolcai medence legnagyobb 438m magas vulkanikus eredetű hegye, valamint a hozzá kapcsolódó borkultúra. A város nevét a hagyomány szerint Szent István Király vitézéről, Tomaj vezérről, e vidék egykori uráról kapta.

Badacsonytomaj szívében a régi Római út végénél, a bazalt-templomtól 150m-re található üzletünk, a Városháza szomszédságában. 2005 április 29-én nyitotta meg kapuit a x évvel korábban nyílt ábrahámhegyi üzletünk jó hírének köszönhetően, a nagy érdeklődésre való tekintettel. Családias légkörű, hangulatos terasszal ellátott vendéglátó egységben várjuk kedves vendégeinket, több mint negyvenféle kemencében sült saját készítésű ízletes pizzával, fagylalttal és hűsítő italokkal. Különlegességünk, saját készítésű, kemencés pitába öltött gyrosunk, valamint ropogós pizzakenyérrel tálalt csirkesalátánk.

Lacus Pelso Pizzéria és Söröző

 

Nevünk eredete

A Balaton-vidék ősrégi idők óta lakott táj. Az első emberi nyomok az őskőkorszakból maradtak ránk. A bronzkor és a vaskor embercsoportjai után Augustus császár idejében a rómaiak foglalták el a Balaton vidékét, akik Lacus Pelsonak nevezték el a tavat. Villákat, fürdőket, majorságokat építettek a tó partvidékén; szőlőt telepítettek a napfényes domboldalakon.

Nyitva tartás

Legyen 40 fokos hőség, -20 fokos fagy, jégeső vagy hóvihar, csapatunk az év minden napján biztosítja önöknek hogy pizzánk iránti vágyukat csillapíthassák. Teljes erőbedobással a rendelkezésükre állunk: egész évben 11-től 22 óráig, főszezonban 11-től 23 óráig.